WELKOM BIJ DE GENERATIETUIN WIERDEN
er informatie

Ons bestuur

Gerrit Niezink - Voorzitter

Gerrit Niezink - Voorzitter

Generatietuin Wierden, een bijzonder project De Generatietuin Wierden gelegen aan de Akkerwal in Wierden moet niet alleen een ontmoetingsplek worden voor mensen maar moet ook een plaats zijn waar dingen gebeuren of waar iets te beleven valt. Een plek waar mensen gezellig met elkaar kunnen keuvelen, waar worteltjes en boerenkool groeien, waar soms muziek te horen is, waar fruit aan bomen en struiken groeit, waar kinderen kunnen spelen of wellicht kunnen moestuinieren of knutselen, waar je kunt genieten van de kleuren en geuren van (wilde) bloemen om er maar enkele te noemen. Voor het zo ver is, moet er het nodige gebeuren. Er moeten paden worden aangelegd, een dam over de Wierdense Aa worden gemaakt, plantvakken worden gemaakt , planten, struiken en bomen geplant (najaar), etc. Dat gaat dit jaar allemaal gebeuren! Voor onze stichting is 2019 dan ook een belangrijk jaar. De generatietuin Wierden is een burgerinitiatief; dat maakt het project extra bijzonder. De gemeente Wierden faciliteert ons waar nodig, maar de tuin draait vooral om vrijwilligers. Want samen dingen doen is immers leuker! Fase 1 wordt dit jaar aangelegd. Hopelijk kunnen we volgend jaar ook het moestuinproject weer gaan oppakken en kunnen kinderen al dan niet via school hier een moestuintje hebben. Voor de toekomst hebben we nog veel meer plannen; stap voor stap hopen we die te kunnen realiseren. Maar we beseffen ook: het blijft vrijwilligerswerk.

Helga Sasbrink - Secretaris

Helga Sasbrink - Secretaris

Sinds april 2019 ben ik secretaris van de Generatietuin. Via de oproep voor vrijwilligers ben ik in het bestuur gekomen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan dit mooie project. Het is dan ook mooi te zien wat de Generatietuin inmiddels voor ontwikkelingen heeft doorgemaakt. en wat er allemaal nog op stapel staat.

Gerrie Bruins - Penningmeester

Gerrie Bruins - Penningmeester

In april 2015 kwam ik in contact met Miranda Scheffer en haar initiatief voor een generatietuin. Haar enthousiasme en gedrevenheid werkte erg aanstekelijk. Een project in de natuur voor iedere burger in Wierden. Dit samen op poten zetten trok mij wel. Na mijn werkzame periode in de zorg, had ik nog erg veel zin om mij in te zetten voor de maatschappij. Educatie over natuur voor jeugd, genieten van mooie bloemen en planten voor de ouderen, natuurlijke speelplek voor de jeugd, mensen uit verschillende lagen van de maatschappij samen brengen, dat is wat de generatietuin wil bieden. Om dit voor elkaar te krijgen, wil ik mij inzetten. Hopelijk u ook?

Jeanne Bekkema - Bestuurslid

Jeanne Bekkema - Bestuurslid

Mijn naam is Jeanne Bekkema en ik ben sinds februari 2019 betrokken bij de Generatietuin Wierden. Bij mijn eerste kennismaking met de Generatietuin werd ik meteen geraakt door de ambitie van het plan. Voor mij is het een uitdagend project, waarmee niet alleen een prachtige tuin verwezenlijkt wordt, maar ook de samenwerking met veel enthousiaste mensen uit Wierden centraal staat. Als tuinliefhebber (o.a. ruim 10 jaar in het bestuur van “Groei en Bloei afdeling Almelo” en medeorganisator van het evenement “Open Tuinen Wierden”) is het mijn taak om keuzes te maken in de beplanting en het uiteindelijke beplantingsplan in samenwerking met vele anderen te smeden tot een sfeervolle tuin, waar ieder seizoen iets interessants te bieden heeft. Het is een traject waarin we voortdurend verrassende oplossingen vinden en samen bouwen aan een vrij toegankelijke groene omgeving die door Wierdenaren tot stand is gebracht en in stand wordt gehouden.

Miranda Scheffer - Initiatiefneemster

Miranda Scheffer - Initiatiefneemster

Miranda is momenteel geen bestuurslid meer. Mijn naam is Miranda Scheffer woonachtig in Wierden (Weuste), moeder van twee zoons (Bas en Coen), getrouwd met Peter en wij hebben onze hond Kai. Begin 2015 ben ik een burgerinitiatief gestart en sinds eind augustus 2015 is dit de stichting de Generatietuin geworden. Mijn persoonlijke drive is: een bijdrage leveren aan een mooier, leuker, fijner en duurzamere samenleving. Dit wil ik graag uitdragen en mijn motto is: samen staan we sterk(er)! Tot ziens in de Generatietuin Wierden